A ’Jövőnkért’ megőrizte Kiváló Akkreditált Tehetségpont címét

 

A ’Jövőnkért’ megőrizte Kiváló Akkreditált Tehetségpont címét - A Szentesi Gyors - hangos hírújság cikke

A szentesi székhelyű Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola a 2020/2021 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként regionális hatókörű, Akkreditált kiváló tehetségpont címet nyerte el!
Ezzel az intézmény megőrizte a 2013-ban is elnyert Kiváló Akkreditált Tehetségpont címüket. Hozzátesszük: az iskola sikeres pályázatának, és eredményes tehetséggondozó munkájának köszönhetően 2018-ban az Európai Tehetségpont címet is elnyerte.
Az ebben a tanévben folyó akkreditációban közreműködött szakértők a következő szöveges értékelést készítették a folyamat során szerzett online és/vagy személyes tapasztalataik alapján:
A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola egy gyöngyszem Szentes szívében. A néptánc, színjáték, képzőművészet terén azonosítják, fejlesztik a tehetséges diákokat. Az ismeretek bővítésének és a közösségépítés színterei a táborok. Magas színvonalú tehetséggondozó munkát végeznek, szakmai tevékenységüket jó gyakorlatok formájában is megosztják.
A tanszakok tehetséggondozó programjai jól felépítettek, komplex fejlesztésre törekszenek. Szakemberei országos hírűek, magasan képzettek, elhívatott pedagógusok. 2018-ban elnyerték az Európai tehetségpont címet, mely új lehetőségeket nyitott meg előttük.
Széles körű kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, mind a települési, mind megyei, mind a határon túli együttműködésüket is bővítik. Folyamatosan végeznek tehetség-tanácsadást szülőknek, diákoknak egyaránt. Adminisztrációjuk példaértékű, naprakész és rendszerezett.
Keller Jánosné igazgatónőtől kérdeztük:
- Hogyan fogadta ezt az újabb elismerést?
-Jó érzés volt, a sikerélmény egyben a munkánk elismerése is. A szakmai elismerés tovább motivál bennünket, hogy a jövendő nemzedék kis és nagy reménységeit segítsük személyiségük teljessé tételében, hogy ebben a nehezen kiismerhető világban reális önbizalommal kezdjék majd meg felnőtt életüket. Köszönöm Kollégáim minőségi és hittel teli munkáját, s a gyerekek kitartását!
Gratulálunk a szép sikerhez!

Forrás:
https://www.facebook.com/szentesigyors






Megjegyzések