EURÓPAI TEHETSÉGPONT LETT A JÖVŐNKÉRT AMI

"A szentesi székhelyű Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola sikeres pályázatának,  és eredményes tehetséggondozó munkájának köszönhetően elnyerte az  Európai Tehetségpont címet."


Az öt éve Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működő intézményt a napokban értesítették arról, hogy megkapták ezt a nemzetközi elismerést és címet, amellyel 350 intézmény és szervezet rendelkezik  a kontinensen.
Az a tehetséggondozó szervezet lehet Európai Tehetségpont:
  • aki rendelkezik a tehetségek fejlesztésével kapcsolatos stratégiával, és legalább egyéves gyakorlattal a terv megvalósítása terén;
  • kész megosztani az információkat a tehetséggondozási gyakorlatairól és egyéb tehetséggel kapcsolatos ügyekről más Európai Tehetségpontokkal és Európai Tehetségközpontokkal;
  • kész együttműködni más Európai Tehetségpontokkal, ideértve a közös programokban való részvételt, más Európai Tehetségpontok kapcsolódó programjainak elősegítését, nyitott más európai tehetségpontok képviselőinek, szakértőinek, vagy tehetséges fiataljainak a fogadására.
Az Európai Tehetségpontként a Jövőnkért AMI egy Németországbeli Tehetségponttal vette fel a kapcsolatot a szorosabb együttműködés érdekében.
Természetesen a Jövőnkért AMI szakmai vezetője, Keller Jánosné nagy örömmel fogadta a jó hírt, de azonnal az ezzel kapcsolatos munkákkal összefüggésben kezdett el tervezgetni. Beszélt arról, hogy a pályázatukban hat, kipróbált „jó gyakorlatot” ajánlottak fel nemzetközi hasznosításra, bármikor készek, bárkivel megosztani azokat. A teljes cikk olvasásához kattintson ide.

Hanganyag: Riport Keller Jánosnéval

Megjegyzések