Közgés diákok a Jövőnkért AMI műhelyében (2013.01.25.)

A Jövőnkért Alapfokú Művészet Iskola fazekasműhelye folyamatosan működik. A péntek esténként tartandó klubfoglalkozásra minden érdeklődőt várnak. Következő foglalkozás: február 1. 16 - 19 óráig.

A Jövőnkért AMI műhelyében minden feltétel adott a nyugodt, alkotó munkához.

A tanárok megállapításai szerint a fiatalok érdeklődőek és nagyon ügyesek.
A tanév végére tervezett kiállításukon erről mindannyian meggyőződhetünk. /Keller Jánosné/

A Jövőnkért Alapfokú Művészet Iskola műhelyében a szövés, csomózás fortélyait is elsajátíthatták a középiskolás diákok.

A koncepció azon anatómiai tényen alapszik, hogy az agy két féltekének azonos időben és mértékben történő fejlesztése a legoptimálisabb (bal agyfélteke - reál, jobb agyfélteke művészetek). A komplex egyéniség fejlesztés irányvonalát egyre több középiskola beépíti pedagógia programjába. Így van ez Szentesen is



Az országban működő "alternatív" gimnáziumokban végzett fiatalok kreatív, alkotó, sikeres személyiségként kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat, vagy szakirányú munkájukat.
Ennek a hatékony középiskolai formának titka, hogy a művészeti tantárgyakat párhuzamosan oktatják reáltantárgyakkal.


Szabóné Aradi Judit textilipari mérnöktanár, a hódmezővásárhelyi Kalmár Mátyás Szakközépiskola tanára jó szóval, lelkiismeretes irányítással segíti a fiatalok kreativitásának, kézügyességének kibontakozását.


.A Jövőnkért Alapfokú Művészeti iskola számára megtiszteltetés,ha szaktanárainkkal, berendezett műhelyünkkel segíteni tudunk ebben a programban. Így jelenleg a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola fiataljai a fazekasság alapjaival ismerkedhetnek meg műhelyeinkben, Piti Julianna keramikus művész, a hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakközépiskola tanára lelkiismeretes irányításával.

Megjegyzések