Táncház


"Hisszük, tehát dolgunk tenni érte!"



Mi a tánc? 

" A tánc: élet, mozgás, örömforrás, művészet, sport, életmód, egészség, nonverbális kommunikáció, az önkifejezés eszköze, közösségi színtér, verseny, érzelem, energia, ősi kifejezési forma, játék, a mozgásműveltség része, képesség, terápia ...." 

Hisszük, tehát dolgunk tenni érte, hogy mind több gyermekhez, fiatalhoz és felnőtthöz jusson el, okozzon örömet, teremtődjenek kapcsolatok, egészségesek, életvidámak legyenek, a betegek pedig gyógyuljanak meg tőle!  

Keller Jánosné


Jövőnkért Művészeti Iskola Szentesen megteremtett hagyománya a Táncház melynek fáradhatatlan vezetője, szakmájának elhivatott mestere Bagi Ferenc néptáncpedagógus. Ezúttal a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásával valósulhatott meg október 27-én a Szentesi Családsegítő Közösségi Terében Suttyomba Zenekar kiváló közreműködésével a tanév első táncháza, melyet még ebben az évben kettő fog követni. A zuhogó hideg eső sem lehetett akadálya, hogy a "néptánc szerelmesei" eljöjjenek erre a fergeteges hangulatú estére. Jó, hogy van Szentesen ilyen közösségi tér, ahol hétvégeken is találnak helyet, szórakozási lehetőséget maguknak a fiatalok. A befogadó légkörnek jó együttműködésnek köszönhetően  az elmúlt tanév folyamán szinte havi rendszerességgel kaptak a fiatalok helyet  Táncházakon is  részt venni  a Családsegítő munkatársainak jóvoltából a Jövőnkért AMI és Bagi Ferenc tanár úrral közös szervezésben. 

Minden korosztályt várunk a legközelebbi táncházra is, aki egyszer kipróbálja mindig visszajár!








Megjegyzések